Kent Konseyi görevde iki yılı tamamladı


Gemlik Kent Konseyi, iki yıllık görev süresinin tamamladı. Gemlik Bölge Parkı içindeki Park Kafe’de bir araya gelen Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri, iki yılda gerçekleştirilen çalışmaları değerlendirdi. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve Gemlik Kent Konseyi Başkanı Gürhan Çetinkaya, yürütme kurulu üyelerine anı plaketi ve Nutuk hediye ettiler.

Gemlik Kent Konseyi Başkanı Gürhan Çetinkaya, yürütme kurulu üyelerine hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Kent Konseyi’nin asli görevinin kentin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sunarak bu yönde faaliyetler gerçekleştirmek olduğuna dikkat çeken Başkan Çetinkaya, pandemi dönemine kadar her ay farklı bir sanat dalında gerçekleştirilen  “Orhan Veli, Gemlik’e Doğru Kültür Etkinlikleri”, Ramazan aylarında gerçekleştirilen erzak ve pide yardımları, İzmir’de meydana gelen depremden sonra bölgeye temel yardım malzemelerinin ulaştırılması ile Zeytin Festivali gibi önemli çalışmaları hatırlattı. Pandemi nedeniyle tüm kurumların olduğu gibi Kent Konseyi’nin de çalışmalarını yavaşlattığını söyleyen Gürhan Çetinkaya, gelecek dönemde Gemlik Kent Konseyi’nin faaliyetlerini hızlandıracağını dile getirdi.

Kent Konseyi’nin başta Zeytin Festivali olmak belediye ile ortaklaşa önemli çalışmalara imza attığını dile getiren Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise “Kent Konseyimizin, 24 aylık görev süresinin 16 ayı pandemi döneminde geçti. Dört kişinin yan yana gelmesinin yasak olduğunu dönemde, büyük etkinlikler yapmak mümkün değildi. Bunun bilincinde olarak değerlendirmek gerekir. Zeytin Festivalimiz ve diğer etkinliklerimizde eğer Kent Konseyimiz olmasaydı, aynı başarıyı yakalayamazdık. Hepinize destekleri ve hizmetleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Haber Tarihi : 7.07.2021